Yellow and Green

Ajánló (VIII.) - 2016/02.

2016. január 30. - twentydigitcombination

Folytatódik a cikkajánló, kicsit áramvonalasabban, hogy ne fektessek bele túlzottan nagy energiát, de mégis összegyűjtsek elolvasni, megnézni, meghallgatni érdemes tartalmakat, szóval egyensúlyban legyen az EROI.:-) Hátrébb lesznek régebbi, régóta nálam hányódó, nem kevésbé érdekes linkek is.

Egy ökológiai rendszerváltozás szükségessége. Lányi András előadása a párizsi klímakonferencia eredményeiről. (Infocracy.hu)

Nemzetközi Nemnövekedés konferencia 2016-ban: na hol? Budapesten! Párizs, Barcelona, Velence és Lipcse után Budapest ad otthont a következő Nemzetközi Nemnövekedés Konferenciána az Ökológiai Fenntarthatóságért és a Társadalmi Egyenjogúságért 2016 szeptemberében. Ez nagyon-nagyon fontos és izgalmas, én már igencsak várom! Itt meghallgatható egy rövid kedvcsináló beszélgetés Köves Alexandrával az Inforádióban, itt pedig egy mandineres ajánlót találtok.

Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot. Egy csodaszép online lapozható kiadvány a túlnépesedésről és következményeiről a populationspeakout.org jóvoltából.

Ökológiai pánik, mint a következő holokauszt okozója? Kemény téma, de attól nem lesz kevésbé ijesztő lehetőség, ha nem beszélünk róla. Aki a podcastban beszél: Michael Snyder, a Black Earth: The Holocaust as History and Warning című, Könyvtacskó Szabolcs barátom szerint igen bő lére eresztett könyv szerzője. (Reuters – War College)

Skizofrén társadalom: a Resilience.org recenziója Roger Boyd új könyvéről. A modern ipari társadalmat csak az örök bőségbe vetett hit tartja össze, a papok pedig a mainstream közgazdászok?

Négy halfajta, amit irracionális és pusztító módon túlfogyasztunk, pedig bőven lenne más választás. Milyen vízi élőlényeket volna érdemesebb fogyasztani lazac, tonhal és garnéla helyett? Ebből a TED videóból megtudod!

Így mentettük meg a világot: visszatekintés 2100-ból. Hetesi Zsolt az idei TED-es előadásán csavart egyet a „szokásos” mondandóján és egy elképzelt kedvező jövőből tekint vissza a jelen kihívásaira. Szerintem a pozitív üzenet mindig hatásosabb, mint a negatív, érdemes megnézni!

Gigantikus olajképregény. És ha már Hetesi, jöjjön az ő „kedvenc” témája egy zseniális és hosszú képregényen, Stuart McMillen jóvoltából. 

Inspiráció és lelkesítés kiégett aktivistáknak: Erik Curren Richard Heinberg új, Afterburn: Society Beyond Fossil Fuels c. könyvéről. Miként használhatja napjaink krízisét a mostani fiatal generáció hatalmas lehetőségként egy emberibb világ megteremtésére? (Resilience.org)

 

Gyulai Iván: Pénz és fenntartható fejlődés – fontos és érdekes olvasmány! (MTVSZ)

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowandgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr158312800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása