Yellow and Green

Muszáj ezt így?

2015. április 26. - twentydigitcombination

Tegnap a Margitsziget déli részén járva valami kis fesztiválfélébe ütköztem (Tedd meg magadért - Környezettudatos családi sportnap a Margitszigeten a Szökőkút környezetében), az ilyen alkalmakon megszokott kis kütőskalácsos-kézművessajtos-lángosos standokkal. A kellemesen nyárias tavaszi nap zenei aláfestését valami furcsa monoton traktorhang adta, először nem is jöttem rá, honnan jön: füvet nyírnak, ilyenkor?

Aztán láttam, hogy nem: ez mind a standok mögötti dízelgenerátorokból jött, ezek látták el ugyanis a hűtőpultok és más eszközök áramigényét. Nem tudom, hogy nekem volt-e ez csak kiábrándító és zavaró, különösen egy, a környezettudatosság címkéjével hirdetett eseményen, de azért kétlem, hogy ne lenne az ilyesmire más, tisztább megoldás.

Elárulom: van.

Például ilyen, nem sci-fi és nem elérhetetlen:

Jó hír viszont, hogy aznap a szigeten annyi villanyautóval találkoztam, hogy már fel se tűntek, és itt most nem a kibérelhető kis golfkocsikra gondolok.

(A kép forrása: http://www.abc.net.au/radionational/programs/scienceshow/sunflower-at-bluesfest-4--fjpg/5122928 - beszámoló egy 2013-as ausztrál bluesfesztiválról, ahol az áramról napelemek gondoskodtak.)

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowandgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr247400952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása